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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
26/03/2022 |
Data da última atualização: |
29/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOARES, B. B.; BRUNES, L. C.; BALDI, F.; NARCISO, M. G.; CARMO, A. S. do; PEREIRA, L. S.; CARVALHO, R. A. de; MAGNABOSCO, C. U. |
Afiliação: |
BYANKA BUENO SOARES; LUDMILLA COSTA BRUNES; FERNANDO BALDI, UNESP, Jaboticabal-SP; MARCELO GONCALVES NARCISO, CNPAF; ADRIANA SANTANA DO CARMO, UFG; LETICIA SILVA PEREIRA; RAFAEL ASSUNÇÃO DE CARVALHO; CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC. |
Título: |
Parâmetros genéticos de características morfológicas e de carcaça em bovinos Nelore. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 15., 2021, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. |
Páginas: |
p. 57. |
ISBN: |
978-65-87380-73-5 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evento online. |
Conteúdo: |
A seleção de bovinos Nelore para características de carcaça e morfológicas é de suma importância para atender as demandas do mercado de carne. Objetivou-se estimar os parâmetros genéticos dessas características em bovinos Nelore. |
Palavras-Chave: |
Caracteristicas morfológicas. |
Thesagro: |
Bovino; Gado Nelore; Genética Animal. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232983/1/sjt-p57.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
31/01/2017 |
Data da última atualização: |
18/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LEITE, J.; FISCHER, D.; ROUWS, L. F. M.; FERNANDES JUNIOR, P. I.; HOFMANN, A.; KUBLIK, S.; SCHLOTER, M.; XAVIER, G. R.; RADL, V. |
Afiliação: |
JAKSON LEITE, UFRRJ; DOREEN FISCHER, Research Unit Environmental Genomics, Helmholtz Zentrum München, Oberschleißheim, Germany; LUC FELICIANUS MARIE ROUWS, CNPAB; PAULO IVAN FERNANDES JUNIOR, CPATSA; ANDREAS HOFMANN, Research Unit Environmental Genomics, Helmholtz Zentrum München, Oberschleißheim, Germany; SUSANNE KUBLIK, Research Unit Environmental Genomics, Helmholtz Zentrum München, Oberschleißheim, Germany; MICHAEL SCHLOTER, Research Unit Environmental Genomics, Helmholtz Zentrum München, Oberschleißheim, Germany; GUSTAVO RIBEIRO XAVIER, CNPAB; VIVIANE RADL, Research Unit Environmental Genomics, Helmholtz Zentrum München, Oberschleißheim, Germany. |
Título: |
Cowpea nodules harbor non-rhizobial bacterial communities that are shaped by soil type rather than plant genotype. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Plant Science, v. 7, p. 1-11, jan. 2017. |
DOI: |
10.3389/fpls.2016.02064 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Many studies have been pointing to a high diversity of bacteria associated to legume root nodules. Even though most of these bacteria do not form nodules with legumes themselves, it was shown that they might enter infection threads when co-inoculated with rhizobial strains. The aim of this work was to describe the diversity of bacterial communities associated with cowpea (Vigna unguiculata L. Walp) root nodules using 16S rRNA gene amplicon sequencing, regarding the factors plant genotype and soil type. As expected, Bradyrhizobium was the most abundant genus of the detected genera. Furthermore, we found a high bacterial diversity associated to cowpea nodules; OTUs related to the genera Enterobacter, Chryseobacterium, Sphingobacterium, and unclassified Enterobacteriacea were the most abundant. The presence of these groups was significantly influenced by the soil type and, to a lesser extent, plant genotype. Interestingly, OTUs assigned to Chryseobacterium were highly abundant, particularly in samples obtained from an Ultisol soil. We confirmed their presence in root nodules and assessed their diversity using a target isolation approach. Though their functional role still needs to be addressed, we postulate that Chryseobacterium strains might help cowpea plant to cope with salt stress in semi-arid regions. |
Palavras-Chave: |
Cowpea; Estirpes; Feijão caupi. |
Thesagro: |
Bacteria; Feijão; Genótipo; Rhizobium; Vigna Unguiculata. |
Thesaurus NAL: |
Bradyrhizobium; Chryseobacterium; Endophytes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02322naa a2200361 a 4500 001 2062230 005 2018-01-18 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3389/fpls.2016.02064$2DOI 100 1 $aLEITE, J. 245 $aCowpea nodules harbor non-rhizobial bacterial communities that are shaped by soil type rather than plant genotype.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aMany studies have been pointing to a high diversity of bacteria associated to legume root nodules. Even though most of these bacteria do not form nodules with legumes themselves, it was shown that they might enter infection threads when co-inoculated with rhizobial strains. The aim of this work was to describe the diversity of bacterial communities associated with cowpea (Vigna unguiculata L. Walp) root nodules using 16S rRNA gene amplicon sequencing, regarding the factors plant genotype and soil type. As expected, Bradyrhizobium was the most abundant genus of the detected genera. Furthermore, we found a high bacterial diversity associated to cowpea nodules; OTUs related to the genera Enterobacter, Chryseobacterium, Sphingobacterium, and unclassified Enterobacteriacea were the most abundant. The presence of these groups was significantly influenced by the soil type and, to a lesser extent, plant genotype. Interestingly, OTUs assigned to Chryseobacterium were highly abundant, particularly in samples obtained from an Ultisol soil. We confirmed their presence in root nodules and assessed their diversity using a target isolation approach. Though their functional role still needs to be addressed, we postulate that Chryseobacterium strains might help cowpea plant to cope with salt stress in semi-arid regions. 650 $aBradyrhizobium 650 $aChryseobacterium 650 $aEndophytes 650 $aBacteria 650 $aFeijão 650 $aGenótipo 650 $aRhizobium 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCowpea 653 $aEstirpes 653 $aFeijão caupi 700 1 $aFISCHER, D. 700 1 $aROUWS, L. F. M. 700 1 $aFERNANDES JUNIOR, P. I. 700 1 $aHOFMANN, A. 700 1 $aKUBLIK, S. 700 1 $aSCHLOTER, M. 700 1 $aXAVIER, G. R. 700 1 $aRADL, V. 773 $tFrontiers in Plant Science$gv. 7, p. 1-11, jan. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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